En Blogg om att leva med Lupus & arbeta med hundar!

Tragiska beslut!!

 

Träning-maj10 006

Hej!

Jag har så mycket att skriva om men jag börjar lugnt idag med att berätta om det som är en hundägares värsta mardröm, att fatta beslutet om avlivning!!

Vår Utter har efter en lång tids sjukdom inte blivit bättre utan snabbt blivit sämre, jag konfererade med veterinären som på ett enkelt och fint sätt förklarade att det absolut inte fanns ngt annat att göra än att vänta på att han bara blir sämre!

Alla tankar, smärta, tårar forsar ur en, man blir förlamad av sorg bara av att fatta beslutet. Men mitt i allt detta så känns det som en lättnad, för trots allt har jag ju vet att hunden är väldigt obotligt sjuk!

Jag körde den taktiken att efter tiden för avlivning var beställd, så uppehöll jag mina tankar hela tiden så att min lilla "assistent" (läs tidigare blogginlägg) inte skulle bli berörd av att jag tog ut sorgen i förväg. Han gjorde allt för att muntra upp oss, som hundar gör när dens människor är ledsna. Jag lyssnade på ljudbok, en språkbok, såg på 3 säsonger tvserie i ett följd för att förtränga sorgen.

Såg på tv hela natten till det var dags att gå upp, fort ut med alla hundarna sedan ut med mat till hundgården så att de var ute hela tiden jag åt frukost. Lyckades väl lura Utter att jag var normal, tack vare de andra vilddjuren som dansar, hoppar och leker i glädje över att få mat!

Lastade alla i hundsläpet och Utter fick sin älskade utställningsboll att bära, allt för att distrahera honom från att känna min analkande förlamning av sorg! Med den "Gula" hoppade han med viftande svans in i släpet! Hans älskade boll, vilken han gått marathon för i sin utställningskarriär!

Hans älskade husse orkade inte följa med, ännu mer tagen av sorgen. När jag satte mig i bilen utom räckhåll för Utter bröt jag ihop och insåg att jag nog får en tuff resa, satte på ljudboken i bilen för att dämpa sorgattacken och tårarna för att ens kunna se vägen. Ute på stora vägen ringer sambon och vill åka med, jag vänder för att plocka upp honom. Vi stöttar varandra med att kallprat under resan. Väl framme tar Utter glatt sin boll och försöker uppmuntra oss som är ledsna men samlade för hans skull.

Han trivs hos Morten som är hans veterinär, det har ju blivit några besök så Utter känner sig som hemma på denna klinik. Och Morten möter upp oss som vanligt med ett otroligt lugn och med sin genomlysande kärlek för våra hundar. Utter fick sin lugnande spruta och blev snabbt trött, vi småpratade med denna underbara veterinär en stund, sedan lämnade han oss ensamma tillsammans för att hinna säga allt det där man inte hunnit säga till sin hund innan denna dag! Som vanlig är förlåt mig, det enda man kan säga, förlåt mig för att jag inte var en bättre hundägare och inte gick den där extra vändan med dig eller klippte klorna oftare!

Morten kom in igen, lugnt och fint satte han sig på golvet med oss. När han la stasen så vaknade Utter upp, han ville alltid vara med och kika på vad man gjorde med honom, även om det bara var så att plocka en fästing. Stilla drog han en djup suck och lämnade oss, liggande med sin favoritboll och tre människor som gjort allt för att hjälpa honom i hans sjukdom! När han sedan låg där såg man hur sliten han var och hur rätt beslutet ändå var, fast smärtan i bröstet nästan känns livshotande.

Jag vet att du finns där, din energi omger oss fortfarande och kommer så att göra så länge vi behöver dig. Jag lovar dig att jag tar hand om din husse!

Farväl älskade hund!

999574_10151557241703443_2105095969_n


18 kommentarer

Namn: Rigmor
Tidpunkt: 2014-05-19 17:55
Åh älskade Rose och Stefan, jag gråter med er. Fina, fina Utter, tänker på alla berättelser jag hört om honom och hur han hjälpt dig Rose. Massor av styrkekramar till er.

Namn: Susanne
Tidpunkt: 2014-05-19 18:05
Ja så stor sorg tårarna rullar ned. Sköt om er utter finns ubåtar hjärtan . ❤️🐶

Namn: sandra w
Tidpunkt: 2014-05-19 18:23
Kära Rose. Jag lider med er, känner er sorg och sänder er tusen styrkekrama. Han finns för alltid i era hjärtan och sorgen kommer att lägga sig så småningom. Ni har ju andra juveler som ni kan söka tröst hos, inte ersätta för det går inte... har känt sådan sorg, fast då med våra katter.

Namn: Peter S
Tidpunkt: 2014-05-19 18:37
Ta hand om er!

Namn: Gun Käfling
Tidpunkt: 2014-05-19 18:42
Jag känner så starkt vad du och Stefan har gått igenom nu med er älskade Utter, att ta beslutet, det är så oändligt många tankar som far igenom huvudet, samtidigt som förnuftet vet att det är bäst, ens älskade vän ska inte lida,,,, jag tänker och känner med er bägge, tårarna rinner nerför min kind, älskad hundar, bästa vänner och så mycket mer, hjärtat brister lite varje gång<3 Kramar till er båda <3
EVFV

Namn: Kikki
Tidpunkt: 2014-05-19 18:45
Vet hur det känns, inga ord tröstar men jag tänker på er, skickar styrkekramar <3 <3

Namn: Linda, Charlie och Tyra
Tidpunkt: 2014-05-19 18:45
Vad otroligt fint du skrivit Rose. Känslan går rakt in i bröstet på mig och det gick inte att fortsätta för alla tårar. Om jag får den känslan av att läsa, kan jag inte föreställa mig känslorna ni har just nu. Stor kram och vi tänker på er

Namn: Barbro
Tidpunkt: 2014-05-19 19:29
Jag hade ju förmånen att få träffa honom i går Jag vet hur det känns att gå igenom det ni nu gör, även om det var för Utters bästa Det är hemskt varje gång man behöver ta avsked, våra vovvar ger ju sitt allt för oss många kramar till er

Namn: Maud Malmgren
Tidpunkt: 2014-05-19 19:31
Hej Rose och Stefan!
Vackert skrivet! Lider med er, har ju nyligen tagit bort våran 10 åriga schäferKelly. Det är verkligen tufft och hårt! Tur man har alla fina minnen kvar. Nu har vi 2 nya busiga hundar.
Varma kramar från mig!// Maud

Namn: Sandra
Tidpunkt: 2014-05-19 22:27
Finns inte några ord som tröstar i denna stund men minnet av en fin vän finns alltid med er. Många kramar till er /Sandra B

Namn: Peter
Tidpunkt: 2014-05-19 23:09
Så vackert skrivet. Jag hade förmånen att få ställa ut honom vid ett tillfälle. Det tackar jag för. Många Kramar till Er båda.

Namn: Gun Järnström
Tidpunkt: 2014-05-20 08:01
Hej Rose. Så gripande, tänk att hunden blir oss så kära . Hur svårt är inte att ta detta beslut men vi måste. Har svårt att se den fina texten bakom alla tårar. vill skicka dig en stor varm kram. Gun

Namn: Kattis
Tidpunkt: 2014-05-20 10:11
Sitter och gråter över att aldrig mera få se min favort-Utter.
Delar sorgen med er.


Namn: Therese & Kid
Tidpunkt: 2014-05-20 14:25
Tårarna rinner Fina hund. Kram på er. Hoppas den värsta sorgen snart släpper sitt grepp om er. Kram

Namn: Carina (Guzz)
Tidpunkt: 2016-05-26 12:45
Hej, du skriver så himla bra jag grinade mig igenom hela texten, sörger med er båda. Många kramar från mig.❤️🐾Carina

Namn: Kikki J
Tidpunkt: 2016-05-26 13:10
Vet vad ni går igenom. Så himla fint skrivet, tårarna rinner. Ta hand omvarandra, kram

Namn: Eva
Tidpunkt: 2016-05-26 13:28
Kram till er, hoppas ni tar er genom sorgen, finaste Utter.

Namn: Anette, Idol & Akido
Tidpunkt: 2016-05-26 14:42
Usch tårarna börjar tränga fram i mina ögon när jag läser ditt fina inlägg och Utter!
Men huvudsaken man vet att beslutet är rätt för dom. De ger så mycket själva
Styrke kramar till er från oss!

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Rose bloggar!

Rose5
Rose Hedman