En Blogg om att leva med Lupus & arbeta med hundar!

Omen och jag, otur igen!😓

Idag åkte vi till Sk Älvkarleby för tävling i BSL 2.

Redan vid 06 åkte vi hemifrån. Klockan 8 var det samling. Vi började med spåret, där Omen startade på ett utmärkt sätt, han är lite ivrig men bromsar jag honom med linan så jag håller honom i skritt får han de bästa förutsättningarna för att lyckas.

Han startade fint med markbunden nos, första sträckan gick i betyg utmärkt. Han tog vinkeln så fint att han vek sig mitt i kroppen, jag gick ut åt mitt håll för att hålla linan sträckt, betyg utmärkt.

Väl framme vid första apportering frös han i en fin stående position,  betyg utmärkt. Han spårade hela den sträckan utmärkt med en liten kontroll. Nästa vinkel tog han på ett fantastiskt fint sätt, det gör mig rörd att se honom när han går så fint, betyg utmärkt. En kort kontroll en bit in på sista sträckan som spårades i betyg utmärkt. Dock hade man tillåtit parkering mot fältet och precis när det återstår 5m till kylaren på ena bilen, vid det laget tror både domaren och jag att han gått över slutet, då kliver en hund fram mellan bilarna, Omen stannar och reser svansen, jag går fram i tron om att han står för en apport. Vilket han inte gjorde, då letar vi runt för att se om den var övergången. Samtidigt ser jag apportering 2m längre fram😢.

Omen går tvekande framåt och kvinnan med hunden vågade inte röra på sig för att inte störa mer med sin hund. Så ännu en gång missade vi slutet pga folk på fel plats. Men har man inte tränat med slutapporten under kylaren och främmande hundar intill, så blir det fel. Tror inte att någon trodde att spårslutet skulle ligga där, när man parkerade bilarna.

Med 10p borta kom vi hem på 85p, vilket vi var väl värda!

 

Lydnadsdelen började bra, drog nr1 vilket betyder att man går lydnaden först. Det passar Omen bäst då han fortfarande brottas med sviter efter Anaplasman och är lite slö. Jag värmde honom som jag brukar och passade på att ta ut honom när hunden innan gick, så han skulle vänja sig vid platsen och skotten.

Frittfölj, mycket god. Sättande u gång, mycket god. Läggande u gång, mycket god. Inkallning, mycket god. Ställande, utmärkt.

Slät apport, önskade högre tempo, god. Apport över häck, hoppade inte tillbakablick och fick leta efter apportering,  tillfredsställande.  Apport över Ahinder, klättrade ut fick syn på en gubbe som satt på en stol efter och bredvid hindret, han blev skum på gubben och gick dit med raggen rest, glömde apportering när han kom tillbakablick till mig, bristfällig.

Platsliggning med störning, utmärkt! Totalt 65p, så vi klarade oss inte idag då det krävs minst 70 i varje gren!😢

Men som sagt, ren otur idag annars hade vi klarat oss!💖💖💖

10464303_918883804792586_5966762450773626750_n

 

 

 

Rose bloggar!

Rose5
Rose Hedman