En Blogg om att leva med Lupus & arbeta med hundar!

SAR Sweden

SAR Sweden hundar!

Jag "fick ett uppdrag" att sköta upplägget av en hundgrupp inom SAR Sweden, en förening som bistår Polisen vid efterforskning på försvunna personer. Jag bjöd in 15 intresserade hundägare och nu har vi kommit en bit på väg, de har fått teori i ämnet spår, vind och sökmetoder. Nu tränar vi praktisk och detta är ngt som jag älskar!!

Att arbeta med hundarnas naturliga egenskaper jakt underlättar allt och hundarna bara älskar det, bara att vi "hjärntvättar" dem till att jaga människor och människohanterat material i alla svårighetsgrader som går att finna.

Förhoppningsvis är vi klara för granskning av myndigheten i maj 2015, håll tummarna!

10672094_981151475232485_6239820132255863102_n


"The Cat" har nu bara åtta liv kvar!

IMG_4787

Xeon "The Cat" har nog förbrukat ett av sina liv inatt! Omen fick tag i en burk av mina mediciner, Brufen 800mg, kapsylolman som han är fiskade han upp den ur väskan. Plötsligt hör jag ett konstigt ljud i sovrummet, rusar in och sliter ut en kapsyl(plast) ur munnen på honom, samlar ihop alla tabletter som tillsammans med burken dunsat i golvet. Bredvid O i sängen ligger X och tittar på mig, när jag hysteriskt plockar tabletterna. Hittar en tuggad tablett mellan fötterna på O, tar den testar om han vill ha den igen, han tar in den och spottar direkt. Phu tänker jag han har nog inte ätit utan bara demolerat plastburken.
X däremot som endast låg och bevakade ett hål i lakanet såg ointresserad ut, ni som känner honom vet att han tar nytt godis försiktigt och lägger ned det för att sakta smaka igen. Tänkte inte en tanke på att han skulle äta dessa. Medan vi räknade tabletter, registrade varje andetag på O, ringde veterinären, messade med uppfödaren så gick X och lade sig för att sova mitt på hallgolvet󾌯, mötte hans blick när jag yrade omkring och tänkte att han såg trött ut(snille som man är) fortsatte superkolla O, som vi nu började tro inte fått i sig ner än ngn tablett. Resonerade att då aluminiumfoliey inte gick att återfinna så borde burken varit öppnad osv.
O var lika pigg o busig som vanligt utan några tecken, vi gick och la oss.
Vaknar av att X spyr som en gr, bl.a. En stor klump av halvsmälta tabletter!!󾌯
Burken var nog oöppnad, det betydde ca 28 tabletter!!
Trött lite frusen, är han nu och lätt glansig på ögonen med ett återbesök om fyra veckor för att kolla levervärdena.
Hade han inte spytt själv, hade vi nog inte haft honom med oss fortfarande!
Hur man missar ngt genom sitt tunnelseende, för O är pigg och kry som vanligt!
Smeker en übertrött X över kinden nu och tackar skyddsänglarna med tårar i ögonen, älskade hund vad du skrämde mig!

 

 

Rose bloggar!

Rose5
Rose Hedman