En Blogg om att leva med Lupus & arbeta med hundar!

Hur man än vänder och vrider på sig hamnar man i onåd!

IMG_5474

Hur man en gör så hamnar man i onåd!!

Har man en hund som "äter" andra hundar och säkrar den genom att hålla den kopplad och be folk hålla undan sina hundar, så får man alltid skällsord eller otrevligt bemötande från den andra hundägaren.

Om jag har min hund kopplad och sittande i diket för att undvika kontakt med en mötande hund, och den kommer lös och springer fram till min hund. Min hund biter den attackerande hunden illa, så är jag skyldig till de skador min hund åsamkar den attackerande hunden!!??

Har jag dessutom en munkorg på min hund och den blir attackerad av en minihund, när min hund trycker till den lilla hunden med munkorgen och ryggen går av, så är jag skyldig till de skador som min hund åsamkar!!??

Och dyrast blir det om den attackerande hunden dessutom visar sig vara oförsäkrad!!!

Borde inte vi hundägare hålla ihop och hjälpa varandra och inte utsätta varandra för dylika saker?

När jag har mina privatlektioner med hundägare som har hundar som på ett eller annat sätt lärt sig att freda sig från andra hundar så är det med maktlöshet jag förklarar för dem, att även om vi säkrar våra hundar så är vi ersättningsskyldiga till vad våra hundar orsakar, även om vi gör rätt och säkrar hunden, tyvärr!

Vad gör man då?

Jo, gapa och skrik att du sparkar ihjäl hunden som kommer, då brukar det bli fart på hundägarna som vill rädda sina hundar. Eller skrik att hunden har kennelhosta och smittar. Hjälper inte detta, sparka bort hunden och hävda nödvärn för att du är rädd för andra hundar och din hund har tidigare blivit kostsamt skadad efter tidigare hundmöte. Det kan bli billigare att sparka bort den attackerande hunden än att låta din hund bita den! Och då kan man iallafall hävda att den som har sin hund lös bryter mot tillsyn av hund lagen!

I min kommun är det kopplingstvång inom de centrala delarna och närliggande område, det finner man på kommunernas hemidor vilket kan variera från kommun till kommun. Då är det ännu enklare att tala om för hundägare som dräller med sina hundar att hunden skall hållas kopplad!! Då räcker det inte att ha en "lydig BC" utan det är snöre på som gäller! På dessa platser är det ju då enklare att rasta den egna hunden med problem!

Folk och då menar jag hundägare över lag, verkar inte fatta att andra hundar kan vara ute för första gången utan gips, ha magen full med stygn, ha diskbråck, ont av osynliga orsaker, vara livrädd osv inget av detta syns vid första anblicken, varför då låta sina hundar springa fram med ursäkten att den brukar vara snäll!!??

Håll för f-n era hundar kopplade, det är ingen nöjespark vi är i eller åk till hundrastplatser om du vill att din hund ska få "leka"!!

Många hundägare vågar knappt gå ut med sina hundar för att den höll på att bita ihjäl en hund en gång, bara för att det var en slapp hundägare som trodde gott om sin hund, kan inte folk bara fatta att alla hundar älskar inte varandra!!

Stay Safe!

 

 

Rose bloggar!

Rose5
Rose Hedman