En Blogg om att leva med Lupus & arbeta med hundar!

Tävling Lydnadskass 1 med Omen

005Idag var det dags för tävling med Omen, det är vår andra tävling tillsammans!

Vi började med att komma för tidigt till tävlingsplatsen, sommartiden hade ju börjat! :D

Mitt upplägg såg ut som följer, rastade honom så att han fick titta och lukta av av sig på området och alla "nya" raser som fanns. Det visade sig vara 32st tävlande i klass 1, vi fick nummer 12 i vår grupp. Med en löptik hemma som är i höglöp, så var Omen lite lätt ofokuserad.

Först var det platsliggning, vi fick gå på kö in till våra platser när vi gick ut så fick jag ingen kontakt med Omen, trots fot kommandot, han spårade hela vägen fram till vår plats. Med domaren stående vid sidan kunde jag inte säga åt honom på skarpen att inte spåra!

Han började med att ligga snyggt med hakan i backen, men började straxt att sniffa åt vänster hela vägen runt till svansen, dock utan att lyfta på sig. När han sedan var klar la han hakan i backen och tittade på mig, för att sedan sniffa vidare åt höger hela vägen till svansen, igen utan att lyfta på sig. Bara det är ju topp poäng, vi fick betyg 8, med nosar och ligger oroligt!

Eftersom jag inte fick loss honom från spårande så tänkte jag att jag värmer honom ordentligt i linförighet innan vi går in på banan nästa gång. Med risk för att han eyear mig som han gjorde på förra tävlingen.

Vi värmde och han gick fint med kontakt och snabba sättanden i halterna. Med Omen helt i min hand gjorde vi vår entré in på banan. Han gick fint men började låsa sig i mitt ansikte då får han en aning framskjutande possition. När han inte får belöning anstränger han sig ännu mer med kontakt och fastnar i ett eye beteénde mot mitt ansikte. Vi fick betyget 7,5 med kommentaren tränger ngt och har en framskjuten possition. Men denna gång hade han snabba sättande iallafall, för de glömde han förra gången!

Besviken över att han inte fått sin belöning ännu, var han överlycklig när läggande under gång kom, äntligen kommer godis tänkte han väl och smackade i backen när jag kommenderade -"Ligg! Tyvärr hoppade han upp för hårt till sitt så han blev sittande ngt snett! Betyg 9,5, sitter snett!

Återigen besviken av att han inte fått sin belöning, så la han all sin förhoppning till nästa moment Inkallningen. Lämnade honom sitt och kallade in, han kom som ett skott men hoppade in fot ngt snett i sin iver om att kanske få sin belöning nu. Betyg 9,5, sitter ngt snett

Nu till ställande, han gick direkt in på en super kontakt på fot, så focuserad att han inte hörde mitt stanna kommando, blixtsnabbt sa jag stanna igen med ett hårdare tonfall som dubbelkommando. Men domaren bedömde att Omen han ta ett steg utan att ha åtlytt första kommandot, vilket gav betyget 0.

Apporteringen då får man apportbocken av tävlingsledaren, då jag fått den håller jag den synligt med höger hand mot min axel. När jag blir kommenderad säger jag apport redan när jag för den från axeln ner mot hunden. På så sätt har apporten "fart" när den kommer mot hund, allt för att minska konflikt i detta ögonblick och få ett aktivt gripande. Jag har tränat honom att eye mig medan han håller. Betyg 9,5 ngt slarvigt avslut.

Hopp över hinder, ingen konst men lydnadsklasshindret är typ bara 70cm brett men denna gång var det inga problem för Omen att fatta att han skulle över denna bagatell. Fortfarande upprörd över att han inte fått belöningen hoppade han in till ett slarvigt fot, återigen betyg 9,5, sitter snett!

Helheten blev betyg 8!

Tyvärr så skötte sig Omen galant och jag vet ännu mer vad vi måste träna. Men denna gång missade vi högkoefficient momenten så det räckte inte till ett första pris!

Nu vidar mot nästa tävling!

Stay Safe alla!

Rose

 

 

 

Rose bloggar!

Rose5
Rose Hedman