En Blogg om att leva med Lupus & arbeta med hundar!

Året 2011 går mot ett slut!

 

 
Har gått in i ett skov nu, tröttheten är förlamande och får mig att nästan somna vid bilkörning. Minnesluckorna kommer tätare och tätare, vågar inte parkera bilen utan sällskap längre om det finns mer är en parkering att välja på. Fullständiga blanka återblickar om jag funderar på vad jag gjorde för en stund sedan. Väldigt frustrerande och skapar en viss panik inom mig, tur var finns det GPS som leder mig rätt.
 
Ska kolla ögonen hos läkaren eftersom det verkar som medicinerna påverkar min regnbågshinna, förmodligen är det malariamedicinen som gör det. Och hur vi gör då vet jag inte? Har varit på turné och hälsat på i Halmstad, där jag förlorade mig i sockersöta Goldenvalpar!

En jobbig tid, NYÅRSAFTON, för hundarna kommer straxt, kan bara ge några tips som kan underlätta för djuren. Ha tänt i alla rummen, var hemma med valpen och var som vanligt. Ha en radio på hög volym när det drar ihop sig, ge valpen ett ben att förlusta sig på så att den inte blir så lätt distraherad. Det är inte smällarna som är jobbigast utan "häxpiporna" alltså de med hög frekvens visslar iväg. Det stressar de flesta av hundarna!

Inför millenieskiftet väntades himlen explodera av fyrverkerier, så vi satt upp ett antal träningastillfällen för hundarna på jobbet. Alla gick att träna till en accepterad gräns men det de hade svårast för var de "visslande" smällarna! Låt inte hunden vara med, för oturen kan vara framme och den skadar sig eller blir rädd för all framtid!

När jag drev pensionatet så kom det ofta hundar in över nyår, för att ägarna orkade inte se sina super stressade hundar. Man skickade med lugnande medel och lämnade bort hunden helt enkelt. Tyvärr är det lugnande medlet som oftast skrivs ut bara muskelavslappnande, vilket betyder att hunden har fortfarande panik men kan inte röra sig, tänkdig själv i den sitsen!!

Nu finns det ju fina lampballonger, typ Thailändska, man kan sända iväg istället för raketer, de lyser längre och är tystare. Finns i nästan alla välsorterade hundbutiker!!!

//Stay safe alla
 

 

Rose bloggar!

Rose5
Rose Hedman