En Blogg om att leva med Lupus & arbeta med hundar!

Down under men lydnad är lydnad!

Down under....

 
Lupusen griper tag i alla leder denna gång, värst är armbågar och händerna. Tyvär måste jag använda dessa när jag jobbar med hundarna. Tröttheten blev inte mer än att personalen skickade hem mig för vila, det resulterade i nästan 48 timmars ihållande sömn förutom några vakna stunder emellanåt.
Försöker hålla god min men min utmattning men jag ger efter så fort någon säger -"Nej, vila nu! och då är jag inte i form, de vet de som känner mig. Är lyckligt förunnad med bra personal på jobbet, en fröjd att kunna gå hem utan att undra hur det går!!
Försökte planera så att sprutningen av lederna skulle infalla till nästa långhelg men reumatologen har för mycket att göra att det får bli efterföljande vecka istället, denna gång ska jag fixa skjuts hem efter förra gångens misslyckande kunde jag knappt använda ena handen.
Och nu ger vi oss på fler leder, tyvärr har ju inte sprutorna räckt så länge som jag önskat. Så det blir väl snart att sätta in cortisonet igen, med det kommer viktökningen och ödemet, som ger högt blodtryck igen...
Försökte träna sambons hund, vi planerar att jag ska tävla honom senare.
 
Min assistent som jag kallar honom, Mr Utter. Men trots att han har problem med långtidsminnen och koncentrationsproblem så känner han av min hälsa, han blir försiktig, omtänksam och undrande. Tänk vad viktigt det är med att ha rätt energier då vi tränar våra hundar, här försöker jag vara uppmuntrande och låtsas som om jag är som vanligt och blir genomskådad direkt.

Det ger mig ännu mer vatten på min kvarn när jag undervisar, som alltid talar om att befinna sig här och nu, samt att vara ärlig mot hunden. Det ska vara kul att träna hund annars kan det vara, med det menar jag inte att man inte ska vara bestämd mot hunden det är inte det som räknas. Utan vägen till målet med träningen skall vara det roliga och givetvis resultatet!!
Lite tankar om Lydnad:
Lydnad kommer av ledarskap, där belöningen är ledarens glädje (föraren) och då får vi en uthållighet i Lydnaden som dessutom blir bestående. Det är viktigt för hunden att vara en ledare till lags! Man får en hög aktivitet av hunden men på ett fokuserat sätt!
Om Lydnaden bara är motiverande för hunden där belöningen är godis, så får vi en kortsiktig uthållighet där motivationen för lydnaden minskar för att sedan upphöra när belöningen uteblir, beteendet är ju inte lönsamt längre!
Man lägger en hög stress och får många gånger ett ostrukturerat beteende!
Men jag vet att det finns folk som är specialister på att lura hundar till osynliga belöningar för att få hunden att hålla ihop under ett helt program, men det är få hundar som klara det!

Stay Safe Alla!
 


Understanding Lupus

Understanding Lupus Part One
 
 
 
 Understanding Lupus Part Two
 
 

 

Understanding Lupus Part Three

 
 

 

Rose bloggar!

Rose5
Rose Hedman