En Blogg om att leva med Lupus & arbeta med hundar!

Bara för idag, ska jag visa kärlek och respekt för varje levande varelse....!

 

 
 
Brukar jag säga till mina elever på kurserna, för att vi ska komma ur vårt negativa tankesätt, tänk en positiv tanke om varje varelse du möter, så möts man snart bara av positiva energier. All negativitet attraherar negativitet, prova att gå en dag i kärlekens tecken får du se, förlåt allt och alla för vad de är och sänd dem en positiv tanke så kommer allt tillbaka till dig i positiva energier!
 
Efter att ha kommit i säng sent igår eller imorse så blev det en ordentlig sovmorgon. Började sen dagen med 1,6 g Ibuprofen, 5mg kortison, 1 gram Alvedon, en malariatablett, en för blodtrycket, en vätskedrivande och detta är för Lupusen inte för baksmällan =), har ingen sådan men bara för att göra klart det. "Den dödliga" förkylningen har faktiskt fått mig att inte känna smärtorna fullt ut, min kära sambo sa då -" så du menar om du fick välja skulle du vara förkyld eller ha ont?" Eeh, jag vet faktiskt inte, var så in i H-e förskyld med bihålor, öronvärk så denna gång väljer jag nog att bara ha ont.
Så helt plötsligt blir det ju positivt att ha ont, eeh hur gick det till? Ja, ja en vanlig dag i Lupusens värld! =)
 
Igår kom det hem kära vänner på middag. En enkel tacolåda serverades och hundarna planerades in i minsta detalj så att det skulle bli lugnt under middagen. Alla rastades och "små" grabbarna sattes i hundgården ända in i det sista, så de kunde leka av sig, min plan var att de skulle sova gott när de kom in.
Allt ok, in med hundarna gav dem varsit ben, de "äldre" i hallen och ungdomarna i gästrummet. Ja senast Ricco var i gästrummet bet han sönder sladden till elljustaken och drog ned orkidén som står där. Även denna gång lyckades han få tag i sänglampan och nästan orsaka brand, grabbarna slogs om benen och precis innan gästerna kommer, så passar Piss-nisse Ricco på att lägga en hög på mattan därinne, och mina vänner ingen liten smygare utan en blaffa som stank utan dess like!
Snabbt hinna få undan den innan gästerna, in bakom barngrinden till två helt vilda unghundar som tror att nu är det highlife, matte kommer! Att få dem att inte trampa ut denna före jag hinner dit med påsen, är nog ganska kul att se för en utomstående!
Sedan skall moppen in i detta "hundhav"(bara beståendes av 2 Eon-valpar) och ytterdörren på vid glänt i försök att eliminera ev kvartående stank, det lyckades! Gästerna kom, Xeon lyckades välta allt utom granen denna gång. En av gästerna sa -"att hemma hos mig så har vi hundar och kommer ni hit, så skyll er själva!"
 
Det tog jag fasta på, helt plötslig så slappnade jag av och lät Xeon välta vinglas, kom inget på mattan =), välta ut kaffe på tårtan, Prinsesstårta med kaffesmak är nu uppfunnet =) osv en mycket trevlig kväll avslutad tidigt in på årets sista dag! Ett strålande väder ute, en riktigt vacker vinterdag på årets sista dag, vad mer kan man begära.
 
Stanna upp och njut av livet, låt inte dåliga energier störa din dag. Var dag ett liv, som farbror Melker sa, det ligger mycket i det! Nu ska jag ut och njuta av min del gör så du också! Önskar er en härlig sista dag på året och välj inte samma fel nästa år, älska alla så kommer alla att älska dig!
 


Bara för idag ska jag inte vara arg....!

 

 
Startar dagen med att min underbara sambo ger mig mina painkiller innan han går till jobbet, det är lättare att komma upp senare då! Tar resten av medicinhögen till frukosten. Åt inte ett piller före detta i mitt liv, äter ett apotek varje vecka nu!
 
Är hemma idag också, idag har jag slagits med en utbildningsplan på Powerpoint, skulle ha in en logga som inte hade genomskinlig bakgrund =( ! Allt funkade fint i Photoshop men den ville inte spara den som jag ville, blev bara argare och mera frustrerad på att jag inte läst boken bättre om Photoshop.
 
Mitt i detta känner jag mig som killen i reklamen om nässprayen och alla pappersnäsdukarna! Utbildningsmaterialet skall vara klart typ igår, så stressen grep tag i min "förkylda" kropp och ilskan med det. Ringde min livlina när det gäller att manipulera bilder och problemet var löst på 2 min och resultatet hamnade i min mailbox, Stort tack för det!
 (Nu ska Xeon in från hundgården, -"Ut! ropar han som om det är en altandörr som ska öppnas! Ricco smet också ut och kaoset var ett faktum, i 200 km/h ronderar de huset, till jag får stopp på en av dem med att hota att slå snöskyffeln i huvudet på den som inte stannar -NU!, äntligen in i värmen igen och hundarna är nöjda.)
För höga föväntningar gör oss ofta arga, när något eller någon inte lever upp till våra behov eller önskemål, faktum är att varje situation är en spegling av orsak och verkan, skapad av mig själv. "De"som "råkar trycka på knapparna" eller stimulera de svaga punkterna, är egentligen inte orsak till vreden. De är också här för att lära sig något - Förlåt dem för deras fel och brister och gå vidare!
Hör ni det Ricco och Xeon!?När ska ni ställa upp på mig som jag servar er?
Orättvisor ser man överallt, om man fokuserar på vad man inte har så kommer man fortsätta känna sig fattig och arg! Så var tacksam och bara för idag ska jag inte vara arg! Stay Safe Alla!
 


Bara för idag ska jag leva i tacksamhet.....

 

Ibland tvivlar man på sin egen förmåga, att kunna se bakåt  betyder ju faktiskt att vi kommit framåt!!
Hej! Började dagen med vanliga piller högen, hade mera feber idag i kombination med superförkylningen, beslöt att stanna hemma. Känner mig som en hel karl som blir däckad av en förkylning =)! Skottade ändå ur den ena hundgården åt Ricco annars äter han upp all snö och kissar inne, ja ja.
 
Pasco verkar bara bli mer senil för varje dag, han tror att det serveras mat varje gång man passerar grovköket och Utter är inte sen att hänga på, man kan ju ha fel tror jag han tänker. Xeon bara springer överallt, jag menar överallt typ han har vält granen 3 ggr, från ryggstödet på soffan till köksbänken säger -"maaamaa! och då studsar jag upp i feber dimman för att servera honom vatten. Har ju dumt nog lärt han att säga så och då får jag väl stå mitt kast. Sedan rusar han vidare till altandörren och beställer -"Ut! och jag kommer som kallad och hjälper honom att öppna, i brist på hundträning nu så har han utvecklat en massa andra kunskaper om hur man styr mig (köp ingen vallhund om ni inte tänker jobba).
Sedan ronderar han huset ca 4 varv före han lyckas komma ihåg vad det var han skulle göra. Under tiden står jag och fryser och blir argare och argare, sedan tryter tålamodet och det kommer  -"Kom!, paus -"Kom! paus, -"Kom! paus -" ca 5 st innan han bestämmer sig för att skita" under tiden vaknar "pissnisse" Ricco och bara MÅSTE ut på stört! "Kastar" ut ALLA hundarna i hundgården och går in i den varma sängen igen!
 
Vill bara med detta säga till mina elever gör som jag säger inte som jag gör!!! Trots att sjukdagarna hemma ser ut som de gör är jag tacksam för det jag har, min underbara sambo, mina barn som jag är så stolt över, mina vänner som alltid finns där, att vi alla har hälsan och lever goda liv! Bara för idag ska jag leva i tacksamhet.... Stay Safe ALLA!
 


Vad är Lupus?

Hej!

Tänker använda mig av bloggen som en dagbok där jag berättar om mina dagar, hur det ser ut när man lever med "Vargen" och jobbar med Hundar! // Rose
 
 
 
Systemisk lupus erythematosus (SLE), är en kronisk reumatisk sjukdom som i princip kan drabba alla organ i kroppen. SLE har ett klassiskt kännetecken. Lupus erythematosus betyder ”rött vargbett” (Lupus är latin för "varg") och syftar på det röda, fjärilsformade utslaget över näsan och kinderna, men det är långt ifrån alla med SLE som utvecklar fjärilsutslaget.
Vid SLE blir immunförsvaret av okänd orsak hyperaktivt och attackerar den egna vävnaden. Det finns en ökad förekomst av cirkulerande antikroppar. Symptom, ofta börjar sjukdomen med ledsmärtor, artrit, förstorade lymfkörtlar, njurpåverkan, muskelsmärtor och illamående. Symptomen beror på vilket organ eller annan vävnad som är drabbad. Njurar, hjärta (perikardit), lunga (pleurit), centrala nervsystemet, blodkärl är organ som kan angripas. Hud, leder, muskler och benmärg angrips också. Sjukdomen är i perioder värre och i perioder bättre. Raynauds fenomen kan finnas. Sjukdomen kan också förekomma tillsammans med Sjögrens syndrom.
 
Förekommande symtom
1. Utslag i ansiktet på kinder och näsben ("fjärilsutslag")
2. Diskoid lupus (ett ofta lokalt och avgränsat område)
3. Överkänslighet för solsken, får solskador på huden och triggar skov
4. Oförklarliga småsår i mun och nässlemhinna
5. (Kroniska)Ledsmärtor och inflammationer
6. Inflammationer i lungsäck och hjärtsäck
7. Njursjukdomar
8. Symptom från nervsystemet,kan ge minnesluckor och ökad svårighet för inlärning
9. För lågt antal celler i blodet (röda eller vita blodkroppar eller blodplättar),ger svårläkta sår och ökade infektionsrisker
10. Påvisande av vissa reumatiska faktorer i blodet, vilka utgörs av antikroppar mot kroppens egna celler (anti-DNA, Sm-antigen eller anti-fosfolipid)
11. Påvisande av antinukleära antikroppar (ANA)
12. Förlamande trötthet, huvudvärk
13. Högt blodtryck

 

Rose bloggar!

Rose5
Rose Hedman