En Blogg om att leva med Lupus & arbeta med hundar!

Jag vann över Xeon "The Cat"!

Idag så startade jag Xeon för andra gången i IPO 1 och jag vann!!!

För er som tränat med mig så vet ni vilket krig vi alltid haft, om vem som ska ha sista ordet, det handlar inte bara om att få Katten att lyda, utan att alltid formulera sig så att han tror att besluten är hans egna!!

I veckan som föregick tävlingen spårade han inte alls, utan strosade sonika runt i spåret och pissade över tuvorna, det är ju inte det man vill ha före man går ut på tävling!! Men idag kopplade han på näsan, spårade djupt lugnt och fint men hittade snaskiga harskitar och stannade helt för att bara äta dem innan han flott fortsatte. Första vinkeln gick han ur för att ringa i en 9, lyckligtvis får han tag i vinden av apporten och går perfekt in i spåret igen för att fortsätta med djup näsa, lägger sig klockrent snabbt och rakt vid apporten. Ni som vet, vet att han aldrig gör ngt om han inte tjänar på det!

Jag tog upp och visade apporten som brukligt, tittade i hans vackra glittrande ögon och berömde lågt, tog linan för att släppa på igen, spår!! Xeon fortsatte liggandes blänga på mig, -" Nu har du glömt ngt och ögonen blev svartare än vanligt! Han reste sig spårade vidare med låg näsa perfekt i fint tempo, ca 50 cm före vinkeln går han snett ut ca 50 cm för att äta ngt, han snaskar så högt att det hörs till mig 10m bort, med huvudet djupt nedborrat i gräset, bara står han och tuggar så det löddrar sig runt munnen, jag väser till domaren och frågar om man får sparka hunden i baken? -"näe men du kan ju säga spår, säger han

-"SPÅRRRRR, säger jag, till svar får ingenting, efter ett ljudligt snaskande vänder Xeon helt sonika på huvudet och tittar på mig under lugg, medan han idisslar som en ko, OCH vänder tillbaka huvudet och ÄTER en snask till innan han vänder och går dessa 50cm fram till vinkeln och spårar som en gud fram till apporten, DÄR backlampan börjar blinka innan beeb beeb börjar och han segt mycket segt lägger sig ned och vänder på huvudet som att säga, okey? Hua 75p fick vi ihop! Phu, jag vann!!

Lydnaden fortsatte, vi började med platsen, han låg hela tiden visserligen morrandes på publiken och med mig sneglandes ibland. Linförigheten gick fint, sättande blev segt för vem har sett en Katt sätta sig fort? Läggandet blev bra, men hans godis uteblev och resultatet av det dröjde ju inte länge. Han kom snabbt in men fick inget då heller, då började protesterna, tokstirrande på mig backade han segt in till fot, blängde som bara en Katt kan göra! Han surade hela vägen bort till apporterna, men lös upp lite när apportbocken kom fram, susade iväg efter den dock sneglandes på publiken, grep den fint, vände upp mot domaren blängde på honom medan han travade mot mig! Han satte sig fin vid avlämnandet, och det är nu det börjar. För att få en Katt att apportera så krävs det list, och i detta fall är det byt mot godis. När han inte fick ngn efter jag tagit apporten och kommenderat fot, så såg han utforskande på mig utan att släppa min blick, svängde han in rumpa mot fot possitionen, sakta.. sakta.. sakta till sitt.

Samma hände efter hopp apport, dock tycktes han säga -" VA skaru göra då? När han utstuderat glodde mig i ögonen utan att blinka, sakta... sakta... svängde in bakdelen till fot/sitt!

Klättra älskar han, men har varit skadad i sin böjsena, tyvärr slet han upp den på uthoppet och blev stående med baktassen lyftad bakom hindret, jag såg det inte, utan han dröjde bara lite hoppades bara att han inte sprang till gruppen, har hänt förut. Men då han segt men tappert klättrade tillbaka till mig då förstod jag vad som hänt, älsklingen min prins lämnade av apporten snyggt och jag struntade i om han backade in bakdelen långsamt. Jag kände bara tårarna innanför ögonlocken, min tappra stolta dumma hund - mitt hjärta, kämpade på. Det syntes inget när jag lämnade apporten och gick fram till framåtsändandet, så jag beslöt att genomföra det sista, att skicka honom framåt! Haha ni som sett oss genom åren vet att detta moment är inget vi är överrens om. Han sprang ut i full fart och LA sig på ANDRA kommandot, fattar ni ANDRA kommandot!!! Tyvärr tänkte han fortsätta framåt när jag började gå, men men han la sig ånyo efter tredje kommandot   ! Vi fick 75p, jag vann!! Domarens kommentar, du har bra kontakt med honom!!

Skyddet gick som vanligt bra, om man bortser från att han inte släpper snabbare och att det krävs extra kommandon för att få honom att släppa  . Men denna gång duttade han bara på figgen i skulet! Figuranten sa att det var tur att inte programmet var längre för då hade han nog aldrig släppt! Vi fick 74p, haha jag vann!!

Äntligen kom Xeon "The Cat" igenom nålsögat!! Inte för att ni kommer att slippa oss på träningen men att köra denna hund för tävling, kräver tårar, ilska, tandagnisslan, tålamod, auktoritet och en massa kärlek och det tar energi så nu får han bli SAR(Search and Rescue) Hund på heltid!

Sov gott mina vänner för det ska jag och Katten göra!

Ps! Tack älskling för att du står ut med mig och Xeon! Ds

10590700_966268146720818_5515693194098192473_n


7 kommentarer

Namn: Linda Jonsson
Tidpunkt: 2014-09-13 22:46
Så himla, himla bra gjort Grattis!!

Namn: Cissi
Tidpunkt: 2014-09-13 22:52
Stort Grattis till er båda

Namn: Rosé
Tidpunkt: 2014-09-13 23:28
❤️Tack !

Namn: Barbro
Tidpunkt: 2014-09-14 00:18
Bamsekram

Namn: Yvonne Winja
Tidpunkt: 2014-09-14 03:38
Tur att du är envis. Bra kämpat av både dig o Xeon.

Namn: Gun Käfling
Tidpunkt: 2014-09-14 16:49
Grattis!

Vilken underbar hund du har, vilken fantastisk vilja och vilken hund med eget tänk, ingen maskin som man programmerar,, grattis till dig som inte gett dig, det fodras lite mer än bara kommandon från föraren !
Så kul att läsa din IPO rapport och Xeons gk,,,,
GRATTIS

Namn: Rose
Tidpunkt: 2014-09-14 23:39

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Rose bloggar!

Rose5
Rose Hedman